28 березня 2024
Юне покоління зможе все!

Юне покоління зможе все!



Команда "Лідер" із Чернелиці – переможець цьогорічних обласних змагань «Чорний ліс – 2019»

На початку серпня відбувся цей молодіжний, патріотичний, науково-пізнавальний захід. Змагання тривали цілий тиждень у мальовничому селі Вістова. Всього взяло участь 12 команд.

У тижневій програмі учасники мали змогу випро­бувати свої сили в різноманітних спортивних, гастроно­мічних конкурсах і вікторинах. До неї входили три етапи змагань: пізнавально-практичний, творчо-відпочин­ковий та науково-теоретичний. Діти показали неабиякі свої здібності у розбиранні та складанні автомата,  стрільбі з пневматичної гвинтівки. Долали перешкоди канатом і змагались у в’язці «морських вузлів», навиках із надання першої медичної допомоги, визна­чали кращих у знаннях основ захисту Вітчизни. В одному із завдань необхідно було приготувати страви з наданих продуктів, і тут молодь показала себе з творчого боку. Талановиті підлітки, до того ж, мило­звучно співали патріотичних пісень та змагались у конкурсі ерудитів тощо.

За результатами змагань третє місце посіла команда Тисменицького району – «Чорний ворон», друге виборов «Грім» (Богородчанський район), а перемогла Чернелицька команда «Лідер». Перше місце виборювали Надія Щиголь, Вікторія Попович, Богданка Попович, Іванна Кловата, Василь Лютак, Василь Лихач, Максим Калинчук і Олександр Липка. Наставники переможців – учителі захисту Вітчизни Микола Павлюк та історії – Олександра Щиголь.

Призери отримали грамоти, кубки, медалі та цінні призи від департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації.

Анна МИНЯЙЛЮК.

 

 
Анна Миняйлюк}
Автор

Анна Миняйлюк