25 квітня 2024
Чайні вечори відновлюються!

Чайні вечори відновлюються!



13 жовтня у резиденції церкви Успення Пресвятої Богородиці відбувся перший так званий чайний вечір. Таку добру давню традицію, за якою збиралася інтелігенція й за запашним чаєм бесідувала на різні цікаві теми, спробувала відновити Людмила Вонсуль. І їй вдалося провести першу зустріч на високому рівні!
Хоч на дворі не стихала осіння злива й холодна сирість так і сунула в двері, у просторій світлиці жвава бесіда й гарячий запашний чай не давали ні на мить відчути прохолоду. Милозвучно лунали красиві мелодії камерного оркестру «Сакрум» під керівництвом Василя Дутчака, створюючи теплу витончену атмосферу. Добірні солодощі й домашня випічка на столах додавала затишку, як і елегантні квіткові композиції зі запаленими свічами. А тематичний антураж – старовинні фотокамери – додавали загадковості й неабиякої цікавості.
Пані Людмила розповіла про традицію чайних вечорів у нашому містечку і про їхнє важливе значення як у суспільному, так і культурному та духовному житті краю. На зустріч завітав колекціонер Володимир Шеремета й розповів історію фотографа Юліана Дороша, який створив колекцію з тисяч фотографій нашого краю і не тільки.

Редакція "Край"}
Автор

Редакція "Край"