29 березня 2024
Новий цех у Городенці

Новий цех у Городенці



  На вулиці Будівельній у колишній промисловій зоні Городенки біля «малої станції» запрацював новий цех ТзОВ «Шляхбудіндустрія». Підприємство отри­мало ліцензію на право користування надрами в родовищі вапняків (урочище «Деренівка») і почало виробляти щебінь вапняковий різних фракці

Ось що «Краю» розповів директор «Шляхбуд­індустрії» Василь Боднарчук:

– Саме родовище було розвідане вже давно і призначене для забезпечення вапняком цукрового заводу. Зробили всі необхідні аналізи, цей природний матеріал підходить для використання в металургійній сфері, цукровій галузі, а також для виробництва скла. На цей момент ми в пошуках збуту. Наразі співпра­цюємо з Рівненським склозаводом, а з жовтня – і з Чортківським цукрозаводом. Передбачено створення 15 робочих місць. Вже є 10 працівників, але ще не вийшли на повну потужність.

Доповнив і керівник цеху Юрій Косминка:

– Вирішується питання перевезення товару потягами, адже залізниця поблизу є, і це буде досить економний спосіб. Із устаткування закупили дробарку амери­канського виробництва СМД-110 продуктивністю 100 тонн щогодинно. Щоб менше було всередині приміщення пилу, встановлена потужна витяжна вентиляція. Це лише початок виробництва, підприєм­ство вдосконалюватимемо і надалі.

Юлія МИХАЙЛЮК.

 

 
Юлія Михайлюк}
Автор

Юлія Михайлюк