29 березня 2024
Еко-герої Дністра

Еко-герої Дністра



 

Подібні акції ніколи не втратять своєї вагомості, адже не так просто закласти до людської свідомості необхідність збереження довкілля. Тож орга­нізатори еко-пікніка на березі Дністра на пра­вильному шляху – розповідати про поводження зі сміттям, і як із ним боротись, потрібно змалечку.


Кемпінг «Білий бізон», що в Луці, вирішив також не стояти осторонь від проблеми сортування сміття і в партнерстві з Дністровським регіональним ландшафт­ним парком на чолі з Михайлом Ковтуном організували одноденний еко-пікнік для дітей та батьків. Запросили ще гостей із Верховинської громадської організації «Зелене серце Карпат», головою якої є Яніна Лучейко, і ділилися досвідом. Відвідали захід як місцеві діти з Луки та Незвиська, так і з сусідніх сіл.

За словами пана Михайла, «діти в ігровій формі мали змогу довідатися про шкоду сміття для навколишнього середовища та як правильно сортувати й переробляти побутові відходи: тетрапак, пластик, папір. Сподіваюся, засіяні зерна екологічної свідомості виростуть прекрас­ними плодами, і ми всі будемо поважати й берегти природу». Як прокоментувала подію Яніна Лучейко, «діти – найцінніше і найкраще, що є у людей! Саме тому потрібно більше уваги приділяти їхньому вихованню і піклуванню про дитяче здоров’я».

Юлія МИХАЙЛЮК.
Юлія Михайлюк}
Автор

Юлія Михайлюк